TROUWRING ETIQUETTE,

Trouwring etiquette verschilt per geloof, maar ook per land en per regio.

Draag ik mijn trouwring aan de linker of de rechterhand? Algemeen genomen dragen in Nederland de protestantse echtelieden hun trouwring rechts en katholieken links.

In andere landen kan dit weer anders zijn. De katholieken in Oostenrijk dragen hun trouwring bijvoorbeeld juist rechts en in Italië is het gebruikelijk om de trouwring links te dragen. In bijvoorbeeld een land als Spanje zijn de gebruiken weer anders, waarschijnlijk omdat daar bijna iedereen katholiek is. Op de Catalanen in Barcelona na, dragen ze de trouwring daar rechts.

Andere groepen die de trouwring rechts dragen zijn de Noorse protestanten, de orthodoxe-christenen en een deel van de Belgische katholieken. Groepen die juist de trouwring weer links dragen zijn onder andere, een groot deel van de Joden, protestantse Zweden en Engelsen. Zoals je kunt zien gaat de verdeling links-rechts door de religies heen.