Kleuren

Kleuren maken de vrouw

Kleuren geven bewuste en onbewuste signalen af en kunnen zowel positieve als negatieve associaties oproepen. Door te spelen met kleuren kunnen we bewuste doelen bepalen. Doelen die perfect passen bij jouw persoonlijkheid.

Is een zakelijke kleur. Geeft u de hoogste autoriteit en u wordt als serieus, betrouwbaar, professioneel, en eerlijk ervaren.
Grijs is een zakelijke kleur. Uw omgeving ervaart u als intelligent, degelijk, onpartijdig, betrouwbaar en neutraal. Grijs is een statusverhogende kleur en zorgt ervoor dat u oogt als iemand die snel een besluit neemt. Daartegenover staat de kleur voor somber en saai, maar met de juiste das en overhemd kunt u het geheel complementeren tot de juiste look.
Is geen zakelijke kleur maar bestemd voor formele gelegenheden en de horeca. Wordt ervaren als verleidelijk, onbenaderbaar en gereserveerd maar straalt ook kracht uit.
Wit zorgt voor contrast en wordt ervaren als zuiver, onschuldig, fris en perfectionistisch. U slaat de plank nooit mis als u uw pak combineert met een wit hemd, blouse of top.
Rood wordt ervaren als warm, vastbesloten, dynamisch, krachtig en agressief. Rood geeft ook dominantie/zelfverzekerdheid aan. Deze kleur vraagt ongemerkt meteen de aandacht.
Groen staat voor harmonie en rustgevend. Bij het dragen van groen wordt u in een zakelijke omgeving als niet serieus en nog lerend waargenomen. Voor het uitstralen van autoriteit is groen niet de juiste keuze.
Turkoois wordt niet als zakelijk ervaren. Maar gebruikt u deze kleur in combinatie met een donker pak dan ervaart men u als krachtig en professioneel.
Roze wordt ervaren als lief, teder, zoet, fijngevoelig en vrouwelijk. Gebruik deze kleur als accent , denk aan het overhemd, topje en de das maar houdt rekening met de omgeving waarin u verkeerd en de doelen van de dag.
Paars wordt ervaren als krachtig, nobel en creatief. Waarbij donkerpaars de verantwoordelijkheid onderschrijft en u in paars kracht uitstraalt.
Goud en zilver zijn uitermate geschikt voor sieraden en andere accessoires.