Onderhoud trouwkleding

Onderstaande tips zorgen ervoor dat jouw trouwpak een tweede leven krijgt.

Draag de maatkleding niet te lang achter elkaar. Hang het jasje uit op de bijgeleverde hanger, deze is passend aan je schouderbreedte. Laat de knopen open zodat panden netjes over elkaar vallen en in rust kunnen uithangen. Hang de broek ondersteboven aan een broek hanger en laat de knopen open. Bij persen met een stoomstrijkijzer is mogelijk mits je er een vochtige doek tussen legt, niet duwen. Borstel je kleding regelmatig af met een zachte borstel, wol heeft de neiging vet te worden en daardoor vuil aan te trekken. Check regelmatig of de knopen nog goed vast zitten. Geef bij het stomen mee dat uw knopen van natuurlijke materialen zijn gemaakt en daardoor kwetsbaarder. Knopen kunnen tijdens reinigen breken daarom dient de stomerij een kapje over de knopen te plaatsen. Tevens mogen revers niet platgeperst worden, deze dienen te rollen.

Jouw maatblouse is gemaakt van de mooiste (Egyptisch) katoen. Was de blouse op max. 40 graden, bij voorkeur op 30 graden, katoen heeft de neiging tot krimpen. Haal de baleinen voor het wassen uit de kraag en plaats deze na het strijken weer terug. Dep de manchetten en kraag met groene zeep en was de maatblouse binnenste buiten. Klop het hemd na het wassen goed uit, de blouse mag niet in de droger. Binnenste buiten strijken en gaat het makkelijkst als de blouse nog een beetje vochtig is.

Parelmoeren knopen zijn een natuurproduct. Daardoor kwetsbaarder en kunnen tijdens het dragen en reinigen stukjes afbreken. Door te wassen in een waszak kan dit veelal voorkomen worden.

Wij bieden onze stomerij service op basis van de GreenEarth methode. De maatkleding wordt op
gepaste en milieu vriendelijke wijze gereinigd en geen last meer van chemische luchtjes. Na het reinigen wordt de Kleding met de hand en op de pop geperst waardoor jouw perfecte pasvorm behouden blijft.

Motten leven graag in het donker en houden van “vieze” kleding. Motten eten de eiwitvezels in wol op waardoor gaatjes ontstaan. Verder zijn ze gek op bont, veren en haar. Zorg er dus voor dat de kleding schoon in de kast hangt en of weggeborgen wordt in een kleding hoes. Motten hebben een hekel aan geuren als lavendel en Roosmarijn.