De stoffen voor jouw trouwkleding worden met de grootste zorg gekozen en besteld bij de mooiste weverijen in Europa: Italië, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Duurzame stoffen als wol, zijde en katoen, met blends in tal van samenstellingen, dessins, fijntes en diktes.

Per seizoen kiezen wij nieuwe collecties.

 Het maken van de perfecte match berust dan ook niet alleen op het kiezen van een kleur of dessin maar ook de eigenschappen van een stof kunnen je keuze bepalen.

Elke stof heeft unieke kenmerken, net als de draagster!

Merino schapen zijn beroemd om de prachtige wol die zij geven, zij worden een keer per jaar geschoren. Deze schapen produceren een schone witte wol die ideaal is voor het verven van frisse kleuren. De lange fijne vezels zijn perfect voor het spinnen en weven van stoffen van hoge kwaliteit. Merino heeft een natuurlijke glans en is uitzonderlijk zacht. Door de soepelheid en lichtheid van de wol een ultieme basis voor een kwalitatief goed pak met een groot draagcomfort. Tot de 14 eeuw verbood de Koning van Spanje de export van Merino om in zijn eigen luxe te voorzien en het exclusief houden.

Kasjmier stof maatpak

De kasjmier geit is met name te vinden vinden in de hooglanden van Centraal-Azië . Kasjmier is vergelijkbaar met Vicuña. kasjmier stoffen hebben een luxe en tijdloze uitstraling, voelen extreem zacht en licht aan en zijn goede warmte en vocht geleiders, daardoor het hele jaar door te dragen. De fijnheid van de vezels maken dat deze wol goed te verven is in de mooiste kleuren. De vezels worden gewonnen door het kammen van de vacht van de geit en geoogst in de lentemaanden. Kasjmier is ontdekt door de adel van het Victoriaans Engeland.

Mohair is de meest duurzame van alle dierlijke vezels, met een natuurlijke glans en weerstand tegen vuil en kreuken. Tevens licht in gewicht door de super sterke vezels en heeft daardoor een slijtvast karakter. Door de onregelmatige structuur van de vezels krijgen de stoffen een levendig uiterlijk met schitterende subtiele natuurlijke glanzen. Mohair komt van de vacht van de Angora geit, heeft een krullende vezelstructuur is buitengewoon zacht en heeft een zijdeachtige glans. Angora geiten gedijen goed in leefgebieden die zich op grote hoogtes bevinden, warm klimaat en overvloedige schone graas weiden en zoet water .

Deze Angora geit is afkomstig uit de provincie Angora in Turkije en zijn afstammelingen van de Kasjmier geit. Om kwaliteit te waarborgen mag een geit niet ouder zijn dan 8 jaar, daarna worden de vezels te grof. De eerste schering van de geit heet ‘ Kid Mohair” omdat deze schering de meest zachte vezels geeft

Alpaca wol komt van de Alpaca. Het is licht of zwaar in gewicht, afhankelijk van hoe het wordt gesponnen. Het is een zachte, duurzame, luxueuze [1] en zijdeachtige natuurlijke vezel. Hoewel vergelijkbaar met schapenwol, is het warmer, niet stekelig en bevat het geen lanoline, waardoor het hypo allergeen is. De Alpaca-vezel is van nature waterafstotend. Huacaya, een alpaca die zachte sponsachtige vezel bezit, heeft natuurlijke krimp, waardoor een natuurlijk elastisch garen zeer geschikt is om te breien. Suri heeft geen krimp en is daarom beter geschikt voor geweven goederen. Alpaca is uitermate geschikt om in maatpakken te verwerken. De wol wordt verwerkt tot verschillende producten, van zeer eenvoudige en goedkope kledingstukken gemaakt door de inheemse gemeenschappen tot verfijnde, industrieel gemaakte en dure producten zoals maatpakken.

Zijde is een van de sterkste natuurlijke vezels en word gesponnen door de zijderups in haar cocon. Zijde was vroeger exclusief voor de keizer van China en later het-PAKhuys zijdepopulair in heel de Chinese cultuur, Azië en daarbuiten door middel van de Zijderoute.

Zijde vezels hebben een driehoekige doorsnede met afgeronde hoeken, waardoor het licht reflecteert op de hoeken en die prachtige (natuurlijke) glans ontstaat. Zijde stoffen zijn geschikt voor alle klimaten, doordat zijde goed vocht absorbeert en isoleert is het heerlijk dragen zelfs in de warmste klimaten.

Linnen is zeer absorberend en een goede warmte geleider, houdt het lichaam koel bij hoge temperaturen. Het heeft een glad, glanzend oppervlak met een natuurlijke weerstand tegen vuil en vlekken en is een van de sterkste plantaardige vezels, tot drie keer zo sterk als katoen.

De vervaardiging van linnen garens is een ingewikkeld proces dat vraagt om vaardigheid en expertise. Linnen ontstaat uit de teelt van de ruwe vlas plant. Na de oogst wordt het vlas gedroogd. Om ecologische redenen wordt het vlas tegenwoordig direct na het trekken geroot door het uit te spreiden over het veld, waar het gedurende enkele weken wordt blootgesteld aan regen, dauw en zonneschijn; dauwroot dus. Het gebruik van linnen gaat ver terug in de tijd tot 8000 jaar voor Christus. het was de eerste bekende textiel vezels in de wereld, Linnen werd bijvoorbeeld ook gebruikt in Egyptische graven, voor mummificeren van organen van farao’s, het werd gezien als een symbool van licht en zuiverheid, en een vertoning van rijkdom. Linnen stoffen hebben een hoge natuurlijke glans, met de mogelijkheid om te absorberen en dit vocht weer snel te verliezen. De natuurlijke uitstraling van linnen maakt het een stijlvolle keuze voor vrijetijdskleding.

Katoen plant stof

Katoen is afkomstig van de katoenplant die groeit in tropische en subtropische gebieden over de hele wereld. Katoen heeft als eigenschap dat het ademt en katoen zacht is. Tot de 15e eeuw dachten Europeanen dat katoen ook van een schaap kwam.
De katoenvezel heeft een kenmerkende structuur: een soort van lege brandweerslang, die om zijn as gedraaid is. Hierdoor ontstaan kurkentrekker achtige windingen waarmee de vezels achter elkaar haken bij het spinnen. Hierdoor kunnen zeer fijne garens gesponnen worden.
Biologische katoen wordt in tenminste 8 Afrikaanse landen geproduceerd. De eerste was het Egyptische Sekem, dat in 1990 begon met de experimentele teelt van biologische katoen om de regering ervan te overtuigen dat katoenteelt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, die van overheidswege met vliegtuigen over het land werden verspreid en de biologische kruidenteelt van Sekem onmogelijk maakte, mogelijk was.

Deze kleinste lama’s waren bijna uitgestorven, tijdens de conquista, door de komst van de Spanjaarden. De wol van deze dieren was zeer gewild en behoorde tot de waardevolste ter wereld. In tegenstelling tot de Inca’s, die hun wol ook waardeerden en deze dieren tot heilig hadden verklaard, maakten de Spanjaarden jacht op de dieren.  In 1825 werd het dier officieel beschermd. Tegenwoordig worden de dieren beschermd in reservaten in Peru en Bolivia. Hier wordt ook weer de oude methode van de Inca’s gebruikt om hun (nog steeds) kostbare wol te winnen. Deze wol is zo kostbaar omdat de Vicuna’s maar weinig wol per jaar produceren en via een ouderwetse kamtechniek gewonnen wordt.

Tweed stof

Harris tweed werd oorspronkelijk geproduceerd in de Schotse grensstreken in de vroege jaren van 1800. De stof is vernoemend naar het patroon: Twill en daarna Tweed genoemd omdat de stof geweven werd in de dorpjes welke grensden aan de rivier de Tweed. De stof heeft prachtige natuurlijke kleuren en texturen en daarom tijdloos en klassiek. Doordat Tweed zeer dicht geweven wordt, deze weeftechniek maakt de stof zeer hecht, en is dan ook goed wind- en water werend. Uitermate geschikt voor jassen en tegenwoordig steeds vaker voor rokjes gebruikt.

Corduroy stof

Vroeger heette deze stof “Manchester” en werd voornamelijk gebruikt voor werkbroeken en werkkleding. In de jaren zeventig werd de naam uit marketingoverwegingen veranderd in corduroy en werd de stof steeds vaker gebruikt voor modieuze kleding als jassen, broeken en rokjes. De stof heeft in de lengterichting zachte ribbels met een vleug. De fijnere uitvoering van deze stof wordt tinneroy of baby-rib genoemd, deze stof is dusdanig soepel en zacht dat er zelfs baby kleding van gemaakt kan worden.

Stoffen damesmaatkostuum

Niemand weet exact wat de oorsprong van flannel is. Een Welsh heeft ooit gesuggereerd dat het zijn oorsprong vind vanuit de 16e eeuw, vanuit Wales waar dit soort stoffen geweven werden. Fannel stoffen zijn gemaakt van gekamde wollen garens waardoor het een grover maar zacht karakter heeft. Door deze gekamde garens is de stof goed te kleuren en uitermate geschikt om te dragen in koudere periodes. Flanel heeft een klassiek en tijdloos karakter.

Satijn stof, stoffen maatpak

Satijn is een weefsel in satijnbinding. De satijnbinding (of atlasbinding) is een weeftechniek, waardoor garens heel dicht op elkaar geweven kunnen worden en een soepel weefsel ontstaat. Het woord satijn komt van het Italiaanse woord voor zijde: seta. Satijn wordt niet alleen van zijde gemaakt, maar ook van bijvoorbeeld katoen.

EEN KLEINE GREEP UIT ONZE GROOTSE STOF COLLECTIE

Onze stoffen collectie bestaat grotendeels uit natuurlijke materialen met unieke eigenschappen.

Deze kenmerken worden bepaald door de basis van de vezels en het weefproces.

Bekijk hier de video From Sheep to suit, om een beeld te krijgen van de ambacht die gepaard gaat om tot een mooie en kwalitatief hoogwaardige stof te komen.

De originele Harris Tweed is afkomstig van het prachtige afgelegen eiland aan de Hebriden voor de westkust van Schotland en is uitgegroeid tot een van de meest beroemde wollen stoffen in de wereld. Het unieke van Harris Tweed is dat gebruik gemaakt wordt van lokale materialen en handgemaakte technieken .

Ieder garen is samengesteld uit maar liefst 10 verschillende kleurcomponenten waardoor de levendige kleur en intensiteit onstaat en als het ware het landschap weerspiegelt. Tweed heeft als kenmerk dat het een lange levensduur heeft en winddicht is.

Holland and sherry maatpak

Deze collectie is geïnspireerd op de kosmopolitische wijk Notting Hill. Deze wijk biedt aantrekkelijk Victoriaanse terrassen, elite restaurants en high-end winkels, waardoor het een van de meest gewilde en trendy delen van Londen is.
Notting Hill is bekend door Portobello Road, de antiek markt en het jaarlijkse carnaval. Het carnaval is voor Londen een van de spannendste events. Geïnspireerd door zijn Caribische connecties, zijn de straten van Notting Hill ieder jaar gevuld met energetische dansen, spannende muziek en kleuren.Algemene en technische specificaties :
• Wol en zijde vullen elkaar perfect aan, goede vocht en warmte geleiders, houden het lichaam koel en droog in warmere klimaten
• Zijde heeft een gladde structuur en daarom een hoog draagcomfort, terwijl het gebrek aan elasticiteit helpt de vorm te behouden
• Zowel zijde en wol zijn zeer duurzaam, hebben en prachtige glans en vallen mooi op het lichaam.

Stof voor maatkostuum

Techlana

Deze lichtgewicht, tropische collectie biedt een uitgebreid kleurenpallet met effen en gestructureerde stoffen. Deze stoffen zijn van ongekende kwaliteit en heeft een uiterst comfortabel draagcomfort. Wordt veel gebruikt voor het maken van dames trouwpakken. Deze nieuwe generatie combineert de natuurlijke weldaden van wol en linnen met de technische voordelen van Techlana ® . Ultrafijne Techlana ® is fijner dan de meeste delicate zijde en beschikt over de volgende eigenschappen :
• De zachte glans en glans van de vezel geeft het weefsel een luxe uitstraling
• Bezit een groot ademend vermogen, is erg sterk en slijtvast maar licht in gewicht
• De stof houdt zijn vorm goed en kreukt niet

Holland and sherry capa horn

Kaap Hoorn ligt in het zuidelijkste puntje van Chili . De wateren rond het eiland werden al eeuwenlang gebruikt als de belangrijkste handelsroute voor schepen die de fijne Merino wol exporteerden over de hele . De Cape Horn collectie is geweven van prachtige fijne merinowol uit de nabijgelegen regio Patagonië in Zuid- Argentinië. Merino schapen die leven in de valleien van Patagonië door het verse water en schone voeding eten, zijn zo in staat prachtige wol te leveren, die schoner sterker en een superieure kwaliteit stoffen te leveren. Ademend, houdt het lichaam koel en voeren bij warmte het lichaamsvocht af.

Stof damesmaatkostuum

Deze collectie is geïnspireerd op de Key West, heeft een tropisch klimaat en vergelijkbaar met het Caribische gebied. De zon schijnt het hele jaar door in deze bruisende havenstad vol vitaliteit en verve . De collectie bevat een prachtige selectie van linnen stoffen en gedurfde zomerse strepen in prachtige melange tinten waaronder scharlaken , mandarijn , limoen groen en aubergine . de delicate kleur-mix melanges bieden een uitnodigend fris zomer palet dat is rijk aan kleur, diepte en karakter. De stoffen zijn licht en delicaat en hebben een zeer aangenaam draagvermogen.
Deze collectie is beperkt beschikbaar.

Fluweel voor smoking

De luxueuze zachtheid van fluweel maakt het de perfecte keuze voor de meest elegante stoffen voor formele gebeurtenissen. Hedendaags zien we fluweel steeds meer in het modebeeld naar voren komen. Elegantie ten top!
Deze collectie bevat prachtige kleuren in weelderig paars, rood en blauw, naast de meer gedempte kastanjebruin, mauve, Perzisch blauw en seafoam. Fluweel was en is kostbaar om te maken, van oudsher bekend als de koning van de stoffen . De stof wordt gemaakt op een speciaal weefgetouw dat twee diktes tegelijk kan weven.

Smoking stoffen

De kenner zal niet verder hoeven zoeken; De Black Tie collectie Stoffen voor smoking, jaquet, rokkostuum en andere formele en feestelijke pakken. Verschillende kwaliteiten en samenstellingen zullen de beste basis bieden voor talloze formele maatpakken. Denk aan het trouwkleding, smoking maar ook aan het Jaquet en het Rokkostuum. In glanzende en matte stoffen in tal van dessins, prachtige schaduw strepen en kleur schakeringen. Deze collectie is groots en imponerend aangevuld met prachtige zijde en velours.

Stoffen dames maatkostuum

De Callanish Blackhouse ®  is geïnspireerd op de weidse uitzichten van de hooglanden en de aardse tinten van de traditionele tweed. Het mooie kleureffecten worden bereikt door gebruik garens die worden garen en het mengen van verschillende kleuren fleece , wat resulteert in stoffen die in de kleuren van het land en de aarde reflecteren met traditionele patronen als twills, ruiten en visgraten. Daardoor tijdloos en duurzaam. Heeft net als Tweed een winddicht en redelijk waterafstotend karakter.