Cadeau Etiquette

Cadeau Etiquette

CADEAU ETIQUETTE

Volgens de etiquette worden huwelijkscadeaus niet overhandigd op het feest of de receptie, maar moeten de spullen van tevoren bezorgd worden op het huisadres of apart gezet in de winkel, en na afloop allemaal tegelijk thuis afgeleverd. Toch nemen gasten vaak cadeautjes of envelopjes mee naar bruiloften of grote partijen. Voor openmaken is dan geen tijd. In zo’n geval is het handig als er een cadeautafel is waarop ook etiketten en een viltstift klaar liggen. Wanneer gasten geen felicitatiekaart bij hun cadeautje of envelopje hebben gedaan, kunnen ze een etiket met hun naam erop plakken, zodat de ontvanger later iedereen naar behoren kan bedanken.

Persoonlijk Cadeau

De cadeaulijst is ontstaan om het de gasten makkelijk te maken maar tegenwoordig hebben genoeg en vragen het liefst geld. Het beste cadeau is iets wat de ander heel graag wil hebben maar nooit voor zichzelf zou kopen. Een persoonlijk cadeau toont interesse en aandacht.

Geld geven bij een huwelijk

Vroeger werd er geld gegeven bij een huwelijk in de vorm van een bruidsschat. Volgens de etiquette, getuigd het niet van goede smaak om tijdens een huwelijk geld te geven. Geld is onpersoonlijk, zelfs als u uw naam op de envelop schrijft. Wil je toch graag geld ontvangen, vergeet dan niet bij cadeautips het envelopje te vermelden.

2019-11-22T15:49:57+01:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant