DRESSCODES VROUWEN HUWELIJK 

Dresscodes zijn onderhevig aan tijd, cultuur, mode & persoonlijke smaak.

De meeste kledingvoorschriften zijn dan ook cultureel bepaald. Voor heren zijn dresscodes meestal duidelijker dan voor vrouwen, zeker als het gaat om een huwelijk tussen 2 vrouwen.

Het voorschrijven van een dresscode op een uitnodiging is vooral bedoeld om het gasten makkelijker te maken te bepalen welke kleding te dragen.

Bij vermelding van een dresscode op de uitnodiging, hoor je deze volgens de etiquette te volgen.

FORMELE DRESSCODE VOOR OVERDAG

HUWELIJK

Dresscose dames jaquet

Dames dragen een feestelijk mantelpakje of cocktailjurkje in een glanzende stof, (rok en jas in dezelfde kleur, aangepast aan de tijd van het jaar) met hoed. De hoed mag ook binnen gedragen worden. Lengte van de rok of jurk tot op of over de knie. Bijpassend klein tasje en schoenen met hak.

Jaquet dresscode

Formele dresscode voor overdag

Heren dragen een jacquet, de jas in grijs of zwart met afgeronde voorpanden die tot naar achter toe rond uitlopen tot in de knieholte en een 1 knoop sluiting. De broek is grijs of zwart, gecombineerd een grijs of zwart vest en wit overhemd met liggend boord en dubbel manchet, grijze hoed en handschoenen. De schoenen zijn zwart met lederen zool en vetersluiting. Draagt u een pochet dan is deze wit.

FORMELE DRESSCODE NA 18.00 UUR

Dresscode black tie dames