Onderstaande tips zorgen dat jouw maatkleding een extra lang leven krijgt.

Bruidspak wit

Draag je maatkleding niet te lang achter elkaar. Hang het jasje uit op de bijgeleverde hanger, deze is passend aan jouw schouderbreedte. Laat de knopen open zodat  panden netjes over elkaar vallen en in rust kunnen uithangen. Hang de broek ondersteboven aan een broek hanger met knijpers en laat de knopen open. Bij persen met een stoomstrijkijzer is mogelijk mits er een vochtige doek tussen gelegd wordt, niet duwen. Borstel de kleding regelmatig met een zachte borstel af, wol heeft de neiging vet te worden en daardoor vuil aan te trekken. Check regelmatig ofde knopen nog goed vast zitten. Geef bij het stomen mee dat de knopen van natuurlijke materialen zijn gemaakt en daardoor kwetsbaarder. Knopen kunnen tijdens het reinigen breken daarom dient de stomerij een kapje over de knopen te plaatsen. Tevens mogen revers niet platgeperst worden, deze dienen te rollen.

Onze blouses worden  gemaakt van de mooiste (Egyptisch) katoenen. Was de blouse bij voorkeur op 30 graden. Katoen heeft de neiging tot krimpen. Haal de baleinen voor het wassen uit uw kraag en plaats deze na het strijken weer terug. Dep de manchetten en kraag met groene zeep en was het hemd binnenste buiten. Klop het hemd na het wassen goed uit, overhemd mag niet in de droger. Binnenste buiten strijken en gaat het makkelijkst als het hemd nog een beetje vochtig is.

Parelmoer knopen zijn een natuurproduct en daardoor kwetsbaar , was je blouse dan ook in een waszak.

Strop das

Haal de knoop uit de das, hang deze uit of rol zorgvuldig op. Bij persen mag maar met een vochtige doek ertussen en niet duwen. Zijde dassen kunnen alleen chemisch gereinigd worden. Kleine vlekjes dienen direct met water verwijdert te worden maar voorzichtig deppen. Mocht dit niet werken dan is het mogelijk de das (opgerold) in een potje met wasbenzine te stoppen en een nacht laten staan, daarna aan de lucht laten drogen. Wasbenzine zal verdampen en de geur verdwijnen.

Motten maatpak

Motten leven graag in het donker en houden van “vieze” kleding. Motten eten de eiwitvezels in wol op waardoor gaatjes ontstaan. Verder zijn ze gek op bont, veren en haar. Zorg er dus voor dat de maatkleding schoon in de kast hangt en of weggeborgen wordt in een kleding hoes. Motten hebben een hekel aan geuren als lavendel en Roosmarijn.

STOMERIJ SERVICE

Wij adviseren stomerijen van Clean Earth cleaning waar op basis van de GreenEarth methode uw maatkleding op gepaste en milieu vriendelijke wijze wordt gereinigd en geen last meer van chemische luchtjes. Na het reinigen wordt uw Kleding met de hand en op de pop geperst waardoor uw perfecte pasvorm behouden blijft.
Zie hier hoe uw maatkleding daar gereinigd en handmatig geperst wordt http://stomerijcleaningshop.nl/filmpjes/