BRUIDSCORSAGE

 Bij een bruiloft heeft de bruid een bruidsboeket en draagt de wederzijdse familie een corsage; de bruidegom heeft meestal een iets groter exemplaar. De bruid kan de corsage ook aan een handschoen of in het haar dragen.

POLSCORSAGE 

De polscorsage is zeer populair en makkelijk voor de bruid, geen bruidsboeket in de hand en de handen zijn vrij. Er zijn geen etiquette voor de polscorsage en mag daarom aan de linker en de rechter hand gedragen worden. Zoveel variaties er zijn met bruidsboeketten, zoveel variaties zijn er ook bij de polscorsages. Deze corsage kan bestaan uit echte bloemen, kunstbloemen of een mix daarvan.

BRUIDSCORSAGE VOOR DE GASTEN

De traditionele bruidscorsage bestaat uit verschillende bloemen. Met een zogenaamde corsagespeld wordt het vastgemaakt.

Volgens de etiquette draagt de een dame een bruidscorsage met de bloemen omlaag en de heer een corsage met de bloemen omhoog.

Voor de dames bevat de corsage een paar bloemen uit het bruidsboeket die naar beneden worden gedragen, links onder het sleutelbeen. Voor de heren bestaat de corsage uit één bloem die naar boven op de linkerrevers (op het hart) wordt gedragen, dat wordt een boutonniere genoemd. Door de corsage zo hoog mogelijk vast te zetten, gaat zij niet hangen. Bij de bruiloft deelt de ceremoniemeester de corsages uit.