De stoffen voor jouw trouwkleding worden met de grootste zorg gekozen en besteld bij de mooiste weverijen in Europa: Italië, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Duurzame stoffen als wol, zijde en katoen, met blends in tal van samenstellingen, dessins, fijntes en diktes.

Per seizoen kiezen wij nieuwe collecties.

 Het maken van de perfecte match berust dan ook niet alleen op het kiezen van een kleur of dessin maar ook de eigenschappen van een stof kunnen je keuze bepalen.

Elke stof heeft unieke kenmerken, net als de draagster!

Merino schapen zijn beroemd om de prachtige wol die zij geven, zij worden een keer per jaar geschoren. Deze schapen produceren een schone witte wol die ideaal is voor het verven van frisse kleuren. De lange fijne vezels zijn perfect voor het spinnen en weven van stoffen van hoge kwaliteit. Merino heeft een natuurlijke glans en is uitzonderlijk zacht. Door de soepelheid en lichtheid van de wol een ultieme basis voor een kwalitatief goed pak met een groot draagcomfort. Tot de 14 eeuw verbood de Koning van Spanje de export van Merino om in zijn eigen luxe te voorzien en het exclusief houden.

Kasjmier stof maatpak

De kasjmier geit is met name te vinden vinden in de hooglanden van Centraal-Azië . Kasjmier is vergelijkbaar met Vicuña. kasjmier stoffen hebben een luxe en tijdloze uitstraling, voelen extreem zacht en licht aan en zijn goede warmte en vocht geleiders, daardoor het hele jaar door te dragen. De fijnheid van de vezels maken dat deze wol goed te verven is in de mooiste kleuren. De vezels worden gewonnen door het kammen van de vacht van de geit en geoogst in de lentemaanden. Kasjmier is ontdekt door de adel van het Victoriaans Engeland.

Mohair is de meest duurzame van alle dierlijke vezels, met een natuurlijke glans en weerstand tegen vuil en kreuken. Tevens licht in gewicht door de super sterke vezels en heeft daardoor een slijtvast karakter. Door de onregelmatige structuur van de vezels krijgen de stoffen een levendig uiterlijk met schitterende subtiele natuurlijke glanzen. Mohair komt van de vacht van de Angora geit, heeft een krullende vezelstructuur is buitengewoon zacht en heeft een zijdeachtige glans. Angora geiten gedijen goed in leefgebieden die zich op grote hoogtes bevinden, warm klimaat en overvloedige schone graas weiden en zoet water .

Deze Angora geit is afkomstig uit de provincie Angora in Turkije en zijn afstammelingen van de Kasjmier geit. Om kwaliteit te waarborgen mag een geit niet ouder zijn dan 8 jaar, daarna worden de vezels te grof. De eerste schering van de geit heet ‘ Kid Mohair” omdat deze schering de meest zachte vezels geeft